Kilimanjaro - Marine editie
2023

<< Back
Shap Shap Travel

Beklim de Kilimanjaro met je collega's van de Marine

Lijkt het je leuk om met een groep collega’s van de marine naar Tanzania te gaan en de Kilimanjaro te beklimmen? Wij hebben een mooie reis samengesteld nadat wij afgelopen november de top van de Kilimanjaro hebben beklommen.

Als groep bepalen jullie een eigen vertrekdatum.

Met minimaal 6 personen zijn alle vertrekdata mogelijk en wij bieden de keuze uit twee verschillende routes. Wel zo leuk om als groep dezelfde route te doen.

Optie een is de Machame route. Dit is de route die wij aanraden omdat het de route is met het hoogste success percentage. Het is een prachtige route via de zuidelijke kant. Elke dag klim je hoger en aan het eind van de dag daal je weer een aantal meter om te overnachten. Dit helpt om te wennen aan het hoogteverschil en voor acclimatisatie.

De tweede optie is de Marangu route. Deze route staat ook bekend als de Coca-Cola route en als makkelijkste route. Maar vergis je niet, qua hoogte is er geen verschil met andere routes. De Marangu route is de enige route met overnachting in hutten in plaats van tenten.

Moet ik topfit zijn om de Kilimanjaro te beklimmen?

Nee, maar hoe fitter je bent, hoe beter dat voor je zal zijn. De Kilimanjaro is een van de weinige bergen die je kunt beklimmen zonder dat je een ervaarde bergbeklimmer hoeft te zijn. Een goede gezondheid is belangrijk en je moet in staat zijn om 4-6 uur of soms 12-14 uur per dag te kunnen wandelen op een grote hoogte.

Let er op:  Fit zijn is geen garantie dat je de top haalt…het gaat erom hoe je lichaam reageert op grote hoogte. Wilskracht en uithoudingsvermogen is heel belangrijk.

Route Preview

Ook interesse in een aansluitende safari?

Wij hebben verschillende mogelijkheden aan Safari’s die aansluiten op jouw beklimming. Safari’s van 2 of 3 dagen maar ook de mogelijkheid van een 5-daagse safari of een verblijf van een aantal dagen op het eiland Zanzibar.

Een impressie van onze beklimming in november 2022

Marangu ShapShap

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

FreeCurrencyRates.com